2015. február 25., szerda

Apróbb frissítések

Talán már észre is vettétek, kisebb változtatások történtek a Crepsley Saga menüben, valamint a Letöltések menüben. 
Az előbbit kiegészítettük a legújabb könyvvel, a Fivérek mindhalálig-gal és annak tartalmával. A Letöltések menüben a változást azonnal észrevehetitek, a topic mostantól pirossal kiemelt megjegyzéssel indul. Az ok a következő:  többször is kaptunk rajongói visszajelzéseket, miszerint egyes könyvek eltűntek a fájlmegosztó portálról, amelyet használtunk. Ennek oka nagyon egyszerű. A Data.hu nagyon is elöl jár a kalóztartalmak (filmek, könyvek, zenék) terjedésének megakadályozásában, tehát a szerzői jogokat sértő tartalmakat igyekszik eltávolítani. A legtöbb Shan könyv is eltávolításra került ennek okán, tehát nem tudjátok többet letölteni őket az oldalról. Aki el akarja olvasni a könyveket, azok előtt továbbra is számos lehetőség áll.

  • A legegyszerűbb, ha elmentek a hozzátok legközelebb lévő könyvtárba, és onnan kölcsönzitek ki a könyveket, melyeket el akartok olvasni. Ez, ha 16 (néhány helyen 18) év alatt vagy ingyenes, ha a korhatár fölött, akkor pedig körülbelül 600Ft/év. Nagyon jó üzlet. :) Negatívuma, hogy a könyveket nem mindig a megjelenés napján szerzik be, előfordul, hogy hónapokkal később.
  • Ha nem bánjátok, hogy más is olvasta a könyvet előttetek, viszont szeretnétek megtartani őket olvasás után, akkor figyelmetekbe ajánlom az antikváriumokat. Legtöbbször nagyon szép állapotban, a bolti ár alatt megtaláljátok a könyveket. Hátulütője, hogy nem garantált a kívánt könyv megtalálása, azonban az online antikváriumok kínálata általában elég széles.
  • Ha a fentiek egyike sem szimpatikus megoldás, akkor nincs mese, irány a könyvesbolt! Ezt bánja legjobban a pénztárcánk, azonban a Darren Shan fanok még mindig szerencsésnek mondhatóak, a könyvek nagyon is olvasóbarát áron jelennek meg. A Vámpírkötetek és Démonkötetek átlagosan 2300 Ft-ért megvásárolhatóak, a City trilógia és az Árnyak asszonya a Libri könyvesboltban viszonylag hosszú ideje 999 Ft-ért beszerezhetőek. A Crepsley Saga kötetei a Móra Kiadó online boltjában 25%-os kedvezménnyel 1875 Ft-ért vehetőek meg. Az első Zom-B könyvet megtalálhatjátok a Libri könyvesboltban, a többi Magyarországon jelenleg még nem beszerezhető, de ebay.com-on ezeket is megtalálhatjátok.

2 megjegyzés:

  1. Tévedés, a Libriben lehet kapni a Zom-B első kötetét.

    VálaszTörlés
  2. Akkor ezt javítom, egy ideje nem jártam Libriben, mert külföldön élek.

    VálaszTörlés