További könyvek

Kojaszan
2005-ben jött az ötlete, a Japán turné alatt, ráadásul egy temetőben! A 2006-os World Book Day-re írta, ahol minden könyv 1£. Egy Kojaszan nevű fiatal lányról szól, aki fél a városa melletti temetőtől, ahol szellemek élnek. A húga bement a temetőbe sötétedés után, és elrabolták a lelkét. 2010 őszén jelent meg Magyarországon egy sikeres olvasói petíciónak köszönhetően.

A vézna hóhér
Az alapötlet 2002 februárjában jött, mikor is egy Philip Pullman könyvet (The Firework-Maker’s Daughtet) olvasott, de felcserélte a vézna hóhér tulajdonságait egy fiatal, gyenge kölyökre, ki varázslatra tesz szert. Nem akarta elsietni, s később, nem is gondolta volna, hogy ekkora történet kerekedik ki belőle. Mikor karácsonykor Jordániába ment, ihletet kapott a sivatagos környezetéből. És szinte mindent kidolgozott: térkép, országok, kultúrák stb. Darren kedvenc könyve - közel 10 évet kellett rá várnia, hogy kimondja - igenis a Vézna hóhér. Fontos volt neki a művében a tolerancia kialakítása Irak és a 9-11 miatt. Így talált ki különböző vallásokat és lehetséges lehet az emberek közti béke megtalálása. A Közel-Keleti háborúk miatt két szereplőjének a nevét is politikai személyekről nevezte el, amiért nem értett egyet a cselekedeteikkel, ez Mr. Bush és Mr. Blair volt. Egy apja hóhéri állásának elnyerése érdekében útra kelő ifjú, Jebel Rum kalandos és rémisztő történetét dolgozza fel. 

Az árnyak asszonya
1999. április 5-én kezdett el vele foglalkozni és május 29-én fejezte be, tehát 13 évig dolgozott rajta. Azért eddig, mert elsősorban az ifjúsági regényekre koncentrált. Az első két felnőtteknek szóló könyve (Város trilógia 1-2. ) nem sikerült olyan jól annak idején, így félt az újabb kudarctól. De mikor visszatért újra a Város trilógiához, tudta, a következő könyve az Asszony lesz. Soha nem felejtette el ezt a bravúros szerelmi történetet. Tudta, hogy kapóra jön ez, és ki fogja adni, így nem adta fel. Fontosak voltak neki a szellemek a történetben. A főszereplő természetesen író, amivel Darren a könyv a könyvben érzést próbálta elérni. Sokszor megkérdezik, melyik könyvét látná szívesen filmben, ha választhatna. Nos, Darren persze mindegyiket választaná, de ha csak egyet lehetne, akkor az Árnyak asszonya lenne az. Reméli, Hollywood egyszer felkeresi és a fehér vászonra viszik, hogy Ed szerelembe essen és újra szenvedjen…

Hagurosan
Darren Shan a februári Shanville Monthly-ban közzétette az új könyvét. Még régebben, 2002-ben készült, amikor is megírta a Hagurosan rövid történetet. Egy Szent Hegyen érte az inspiráció, Japánban. Egy könyvben jelent meg, amiben további sok-sok rövid történet kapott helyet. És ezzel is ért véget a történet. Mígnem tavaly, a kiadója megkérdezte, szeretné e egy rövid könyvben megcsinálni ezt illusztrációkkal. Darren erre a történetre mindig is úgy tekintett, mint a szellemek ajándékra a Szent Hegynél, ezért nem érezte jól magát, mikor pénzt csinálnának belőle. De a kiadója remek munkát végzett, mind a történettel, mind a grafikával és a borítóval. Aktívan részt vett Darren a történet kiigazításában és új felépítést adott a történetnek, valamint további verseket mellékelt hozzá. Szép kis könyvnek gondolja, és szerinte ez egy bájos kiegészítő minden Shan rajongó számára. Jelen pillanatban Nagy-Britanniában jelenik meg a könyv, pontosabban május 15-én. Nem biztos menne, hogy széles körben megjelenne, viszont a helyi kiadók külföldről talán be tudják szerezni, így talán nálunk is kapható lenne bizonyos könyvesboltoknál (legvalószínűbb a Bookline). 

 The Evil and the Pure

Big Sandy egy végrehajtó. Clint Smith egy dealer. Kevin Tyne egy strici. Gawl McCaskey egy orgyilkos. Az erőszak négy embere, akik abból élnek, hogy átvágják az embert. Ez London, 2000. év vége. Egy gengszter próbál törvényes lenni. Egy kémiai zseni az illegális mesterművén dolgozik. Egy foci klub eladásra kerül. Vadul tenyésztett kutyák vonítnak a vérért. Egy züllött pap kizsákmányolja a nyáját. Egy fiatal bántalmazott nő imádkozik a megváltásért.
A kemény, megbocsáthatatlan város utcáin, nem mindenki éri meg az újévet.
Egy sötét, szívfájdító történet. CSAK felnőtt olvasóknak ajánlott!

Kiadatlan munkái

2009 júliusában elmondta, hogy összesen 53 könyvet írt ideiglenes vázlat formájában. Ebből 31 könyvet adtak ki az elkövetkező években. A maradékon dolgozik a jövőben, néhányra visszatér egy nap, hogy folytassa és kiadhassa, a többivel pedig lehetőleg sose fog semmit se kezdeni. Két nem kiadott könyve a Néma Üldözés és A Kannibál Király:
Néma Üldözés - Egy futurisztikus keresztezés A Terminátor és Stephen King A sötét torony könyvek között; ez volt Shan első befejezett könyve 17 éves korában.
A Kannibál Király - Eredetileg ez lett volna a Vámpírkönyvek 12. része - a 11. eredetileg túl sok volt, ami a Végzet fiai első felét is tartalmazta. A Kannibál király sosem volt kiadva mert ez eredetileg a 24 részes Saga része lett volna. Shan először 18-24 kötetesre tervezte, melynek fele abban a jövőben játszódott volna, amit a 10-könyben bemutatott. Az okát elmagyarázta a honlapján és eldöntötte, hogy A végzet fiaival lezárja a sztorit, amit meg is írt és ki is adott A Kannibál Királlyal ellentétben. Nem adott közre semmit, amit ebben a könyvben leírt, mivel van rá lehetőség, hogy egy nap folytatja a Sagát, melynek egy részét leképezi ez a könyv a kezdeteknél.
Forrás: darrenshan.com

Kojaszan"A lány hátán végigfutott a hideg. A temetőben a gyerekek még mindig jókedvűen kiáltoztak és rikoltoztak, de a hangjuk már nem hatolt el Kojaszan füléig, nem is látta őket. A világ tátongó, szürke ürességgé változott számára. Mély, reszelős sóhajokat hallott: azokat a lényekét, amelyek egykor emberek voltak."
Kojaszan retteg átmenni a hídon, és nem mer a többiekkel együtt játszani a temetőben. De amikor kishúga lelkét elrabolják a kísértetek, le kell győznie félelmét, hogy behatoljon a gonosz birodalmába.

A vézna hóhér A távoli időben vagyunk, talán a múltban és a távoli térben, talán keleten, de az is lehet, hogy egy másik világban. Az uralkodó hóhéra ünnepélyes bejelentést tesz: egy év múlva átadja tisztségét valamelyik fiának. Ám három fia közül csak kettőt említ, a délceg Dzsánt és Dzsált, az apró termetű Dzsebelről tudomást sem vesz. Dzsebel küldetésre indul, hogy bizonyítson, és hogy Szabbáh Eid istenség legyőzhetetlen harcossá változtassa. Útján szörnyekkel, gonosztevőkkel és csalókkal kell megvívnia.

A könyvhöz tartozó Darren által készített térkép ITT található meg.
A kötethez készült egy játék is, amit ITT érhettek el.

Lady of the ShadesEd, az amerikai író, Londonba utazik, hogy ötleteket gyűjtsön a következő könyvéhez. Bolyong az idegen városban, miközben szörnyű titok is kísérti a múltjából, amitől, bármilyen elszántan próbálkozik is, nem sikerül szabadulnia. Ed válaszokat szeretne, de ezek helyett valami olyasmire bukkan, amire álmában sem számított: egy fantasztikus szerelemre. A nőt veszélyes kötelékek fűzik London egyik leghírhedtebb gengszterfőnökéhez - ha lebuknak, az mindkettejük halálát jelentheti. A tiltott viszony pillanatok alatt a feje tetejére állítja Ed világát. Kalandozásai az árnyak birodalmában megdöbbentő felfedezések sorozatához vezetnek, melyek elmossák a valóság és a képzelet közti határt.


Hagurosan


The Evil and the Pure

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése