2014. február 14., péntek

Darren Shan: A kedvenc helyem Limerickben a Donkey Ford’s

A következő cikk itt jelent meg:


Londonban születtem, de Pallaskenryre költöztem, közel Limerick városához, mikor 6 éves voltam, és azóta is ott élek. *

Limerick rengeteget változott a 35 év alatt amióta itt vagyok. Sokkal durvább volt. Olyan volt, mint egy idős város, amikor gyerek voltam; ami már hosszú időt élt meg és picit elfáradt. 


A változás hosszú, hosszú idő után jött el az elmúlt pár évben. A város központ átalakult. Egy operaházat is terveztek. Jó lett volna látni egy jó színházat vagy egy egyéb kulturális központot ami állami épület lett volna a központnál. Tömegesen összehozta volna az embereket; gyújtópont lett volna, ami felfrissíti őket és a kulturális rendezvények lebonyolítása is lehetséges lenne itt. Sok kisebb kulturális hely van elszórva de ezek nem igazán jelentősek.






Az O'Conell Street az a hely, ahol minden történik. Ez a fő ütőereje a városnak. Amikor Limerickre gondolok, az O'Connell Street-re gondolok. Mostanában azonban temérdek házat zártak be. Rossz látni. Az épületek durvák és ez nem fest jó képet a városról. Ebben a pillanatban elég kemény a város széle, de attól még jó hely maradt.

Az emberek gyakrabban mennek a sétálóutcákhoz mostanában a központi boltok helyett. Jó volt látni, hogy több bolt nyílt a központban. Mindenki tisztában van vele, hogy szüksége van a városnak az újjászületésre - a Tej Közért mutatja, hogy igenis, meglehet csinálni és mutatja az utat előre.
Az egyik dolog, hogy nem használjuk ki a folyópartot. Imádom a legutóbbi változásokat a rakpartnál - Bishops Quay és Harvey’s Quay - annak ellenére, hogy még nem volt meg az esélyem, hogy felfedezzem őket.
A UL egy lenyűgöző egyetem, állandóan fejlődik, és izgatottan várom az elkövetkező terveket a városközpontban. Azt hiszem, ez még fontosabbá teszi majd az egyetemet a város számára.

A 80-as évek nehéz idők voltak Limericknek. Volt idő, mikor a negatív jelző indokolt volt, de sok munkát végeztek az elmúlt 10 évben. Általában olyan emberektől jött a jelzés, akik nem Limerickből jöttek vagy nem sok időt töltöttek ott. 



Sok időbe telik, hogy megváltozzon a hírneve. De a városok változnak és ha a központ megváltozott és átépült, az érdeklődés is változni fog.


A kedvenc helyem Limerickben? Nos, az egyik kedvenc helyem, ahova járok a Donkey Ford's; egy fish and chip bolt ami olcsó és vidám. Jó sokat ettem már ott.



Darren Shan horror és fantasy író.

* Ez a cikk Február harmadikán (hétfő) szerkesztve lett.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése