2013. február 1., péntek

Hagurosan

Darren Shan a februári Shanville Monthly-ban közzétette az új könyvét. Még régebben, 2002-ben készült, amikor is megírta a Hagurosan rövid történetet. Egy Szent Hegyen érte az inspiráció, Japánban. Egy könyvben jelent meg, amiben további sok-sok rövid történet kapott helyet. És ezzel is ért véget a történet.

Mígnem tavaly, a kiadója megkérdezte, szeretné e egy rövid könyvben megcsinálni ezt illusztrációkkal. Darren erre a történetre mindig is úgy tekintett, mint a szellemek ajándékra a Szent Hegynél, ezért nem érezte jól magát, mikor pénzt csinálnának belőle. De a kiadója remek munkát végzett, mind a történettel, mind a grafikával és a borítóval. Aktívan részt vett Darren a történet kiigazításában és új felépítést adott a történetnek, valamint további verseket mellékelt hozzá. Szép kis könyvnek gondolja, és szerinte ez egy bájos kiegészítő minden Shan rajongó számára. 

Jelen pillanatban Nagy-Britanniában jelenik meg a könyv, pontosabban május 15-én. Nem biztos menne, hogy széles körben megjelenne, viszont a helyi kiadók külföldről talán betudják szerezni, így talán nálunk is kapható lenne bizonyos könyvesboltoknál (legvalószínűbb a Bookline).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése